Zending & evangelisatie

Youth Alpha

Ben je op zoek naar antwoorden op levensvragen? Ben jij benieuwd naar de inhoud van het christelijk geloof? Wil jij God (beter) leren kennen? Dan is Alpha Youth iets voor jou. Het is voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar. We komen 10 x bij elkaar op een vaste avond in de week en halverwege deze 10 weken is er ook een speciaal weekend die we doorbrengen op een andere locatie.
De avonden beginnen om 19.00 uur met een gezellige warme maaltijd en daarna komt er een praatjesmaker wat vertellen over het thema van die avond. Na het praatje gaan we hierover in kleine groepjes met elkaar in gesprek en is er ruimte om jouw vragen te stellen. De avond is om 21.00 uur afgelopen (met een eventuele uitloop van een half uur). De locatie is sommige jaren in Rehoboth, maar ook soms op Ravenhorsterweg 4, bij Gerda en Roelof van den Brandhof, in een hiervoor ingerichte schuur met een gezellige houtkachel en knusse hoekjes.
Contactpersoon: Marry Verkerk. Tel. 0343-481951 of 06-54990110; marryverkerk@gmail.com

Alpha Cursus

Is dit alles? Ben ik nou echt gelukkig? Wie ben ik en wat is de zin van mijn leven?
Een ieder wordt uitgedaagd om dat te komen ontdekken…

Elk najaar start er In Renswoude een Alpha-cursus. Tijdens deze cursus gaat men ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Alle vragen mogen gesteld worden en er wordt met elkaar nagedacht over verschillende inspirerende onderwerpen zoals: “Is er meer?”, ‘Wie is Jezus?’en ‘Wat is bidden en hoe doe je dat?’.

De cursus is gratis en wordt gegeven op tien woensdagavonden en een kort weekend. De avonden starten om 19 uur met een warme maaltijd en worden gehouden in gebouw ‘Rehoboth’ Taets v Amerongenweg 66.
Kijk voor meer informatie over Alpha op www.alpha-cursus.nl of neem contact op met Rina van Essen, tel 06-20468595 of mail rina.essen@gmail.com waar u/jij zich kan opgeven.

Hartelijk welkom!!

Interkerkelijke Evangelisatie Commissie

De interkerkelijke evangelisatie commissie is samengesteld uit leden van de Hervormde gemeente en van de Gereformeerde kerk. Ze heeft als taak de rand- en buitenkerkelijken in ons dorp met het evangelie te bereiken en de gemeenteleden toe te rusten in hun taak om te getuigen.

Zij voert deze taak o.a. uit door:
– Bezoeken van nieuwe inwoners van Renswoude.
– Het verspreiden van folders met Kerst, Pasen en Pinksteren.
– Het organiseren van evangelisatie activiteiten, o.a. de Vakantie Bijbel Klub
(VBK) in de herfstvakantie en de Volkskerstzang.
– Zingen op Kerstmorgen en Paasmorgen.
– Openluchtdienst.
– Muzikale winterwandeling.
– Publiceren kerkdiensten op campings in het dorp.

Voorzitter: Gert Molenaar, tel.: 06-48387354
Secretaris: Jolanda Stomphorst, tel.: 06-14984092
Penningmeester: Henri Bakkenes, tel.: 06-52174501

Zendingscommissie

Vanaf januari 2017 ondersteunt onze gemeente Aad en Dineke van der Maas, die met hun zonen Chris en Jos in juli vanuit Waddinxveen zijn uitgezonden naar Albanië via de GZB. In april zijn ze in onze gemeente kennis komen maken en hebben ook meegedaan aan de zendings gemeentedag ten bate van Albanië.
Als gemeente onderhouden we contact met hen, bidden we voor hen en ondersteunen hen ook financieel. We willen als gemeente zo meer betrokken raken bij onze christen broeders en zusters in Albanië
De GZB wil de jonge kerken in Albanië ondersteunen en werkt daarvoor samen met de VUSH, een koepel van kerken en christelijke organisaties in Albanië. Het is belangrijk dat voor de protestants-evangelische kerken (ong. 15.000 christenen) visie en beleid ontwikkeld wordt. Bij de (vaak jonge) christenen is veel enthousiasme, maar de uitdaging is hen te helpen om verder te groeien in hun geloof. Ook is goede toerusting nodig voor de kerkleiders en predikanten. Samen met de VUSH willen Aad en Dineke een onderwijsprogramma ontwikkelen om de gemeenteleden en kerkleiders een stevige basis in hun geloof te geven.
Inmiddels woont het gezin in Tirana. De jongens gaan naar een internationale school en Dineke is vooral met taal studie bezig. Aad spreekt de taal al goed door een eerder verblijf in Albanië, waardoor hij snel aan de slag is gegaan.
Meer informatie is te vinden op www. gzb.nl/famvdmaas

Voorzitter: dhr. H.E.J. Meijer tel: 06-51161779
Secretaris: mw. C. Nap tel 06-31526408
Penningmeester: mw. D. Bac tel: 0318-301162
Lid: mw. J. Evers tel.: 06-22626441
Lid dhr E Lagerweij tel 06-30049412

Hoofd, hart & handen

De kerkenraad heeft besloten om meer contacten te willen leggen en te onderhouden in Albanië en Kosovo. Als één van de doelen wil onze gemeente zich inzetten voor de kerk van de evangelist Loli in Kosovo: ‘Way of Hope’. Op dit moment worden er jaarlijks al enkele collectes voor hem gehouden. Financiële steun is mooi en noodzakelijk, maar er is ook behoefte om elkaar te bemoedigen en om echt een persoonlijke band op te bouwen. Daarom is er de commissie Hoofd, Hart en Handen er. Om dit uit te gaan werken. Jezus is het hoofd van Zijn Gemeente wereldwijd en Hij vraagt van ons om in liefde naar elkaar om te zien. De één als de hand en de ander als de voet, verbonden in liefde. Het zou fijn zijn als de hele gemeente betrokken blijft, dus zullen er ook stukjes in de 5-Gemeenten geschreven worden om iedereen op de hoogte te houden. Voor de contacten onderling kunnen er bijv. (jongeren)reizen georganiseerd worden naar Kosovo en Albanië, waarbij we alle bekenden daar kunnen bezoeken, of de jonge gemeenteleden van ‘Way of Hope’ kunnen naar Nederland worden uitgenodigd. Er kunnen ook plannen worden bedacht om fondsen te werven. Niet alleen voor ‘Way of Hope’, maar ook voor Tani, Miri en/of Pellumb. Wat is het bijvoorbeeld mooi om geld te kunnen doneren om een boek in het Albanees te laten vertalen als evangelisatiemiddel, of als studieboek voor de jonge voorgangers aldaar.
Aanspreekpunt voor ‘Hoofd, hart & handen’ is Jan Evers: 06 – 53 89 29 35 of jan@garage-evers.nl